GESCHIEDENIS


In 1985 toen de grondleggers van Ga Nou Gauw, Piet en Rie van Zonneveld-Hogervorst, 35 jaar getrouwd waren ging de familie ter ere van dit feest voor het eerst met elkaar een lang weekend weg. De keuze was gevallen op bungalowpark Loohorst in Noord-Limburg. Een en ander beviel zo goed dat toen, in Limburg, besloten werd dit een jaarlijks terugkerend festijn te laten worden, en met succes!
Een jaar later viel de keus weer op Limburg. Nu niet in een vakantiepark maar in een landelijk gelegen huis in Ubachsberg een plaatsje vlak bij Vaals dus in zuid-limburg.
Het familieweekend waar toen nog alleen de kinderen van de grondleggers met aanhang aan konden deelnemen, werd steeds professioneler. Van alleen kaarten (voornamelijk jokeren om geld) en een mislukt uitstapje naar bingo in de beginjaren tot een in de puntjes geregelde zeskamp en playbackshow in de 21ste eeuw. Jarenlang werd tijdens het Ga nou gauw weekend ook de familiebowlingkampioenschappen gespeeld.
Al snel, waarschijnlijk al in 1986 werd de naam Ga nou gauw in het leven geroepen (het oudst bekende document met de naam Ga nou gauw dateert uit begin 1986) en in 1989 werd een heus bestuur voor de organisatie in het leven geroepen die nog steeds de zaakjes regelt (lees: behartigd). Momenteel wordt het bestuur ondersteund door allerlei commissies (zie organisatie).
In 1998 is tijdens het Sinterklaasfeest het nieuwe logo door de organisatie gepresenteerd en met veel enthousiasme van de leden ontvangen.
Sinds 1986 is het familieweekend, met een onderbreking in de jaren 1992 en 1996, steeds gehouden in Heesch, op de boerderij van de familie Peters "De Wijsthoeve" en is, naast de barbecue, paardrijden een vaste activiteit geworden in het familieweekend. Sinds 2000 zijn ook de kleinkinderen en achterkleinkinderen van de grondleggers toegelaten tot het walhalla van Ga Nou Gauw. Iets waar zij al lange tijd naar uit hadden gekeken. In 2001 ging het eerste achterkleinkind van de grondleggers mee. Op naar de volgende generatie !.